luni, 16 februarie 2015

Codul bunelor maniere la masă

Maniere moderne, coduri de comportament, bună-cuviință și reguli de etichetă în fiecare cultură și societate - iluminează și respectă experiența umană. Observarea manierelor atunci când suntem în societate este, și ar trebui să fie "cool", chiar și într-un cadru informal. Este vorba despre convențiile stabilite de moralitate.

Este important să se facă o impresie bună în timpul mesei, și manierele la masă pot spune multe despre simțul de stil personal. Eticheta este definit ca normele de comportament acceptabil social.

De la începutul timpului, actul de a mânca împreună a avut o semnificație socială plăcută. Cuvântul companion, vine din latinescul "com-", care înseamnă "cu" sau "împreună" și latinescul "Panis" însemnând "pâine" sau "alimente". Un companion este cineva cu care mananci!

1. Șervețele
2. Furculiță pentru pește
3. Furculiță pentru felul principal
4. Furculiță pentru salata
5. Farfurie pentru supă și salată
7. Cuțit pentru cinî
8. Cuțit pentru peste
9. Lingură de supă
10.Farfurie pentru pâine cu unt
11. Cuțit unt
12. Argintărie desert
13. Sticla de apă
14. Pahar de vin rosu
15. Pahar de vin alb

Notă: Această setare a mesei este stilul european, deoarece salata este servit[ după felul principal. În America furculița pentru salată ar fi între 2 și 3 de mai sus.


1. De îndată ce sunteți așezat, desfasurați șervețelul și puneți-l în poală. Șervețelul rămâne pe genunchi (cu excepția utilizării) până la sfârșitul mesei. Dacă aveți nevoie de a părăsi temporar masa, puteți lăsa șervețelul pe scaun ca un semnal pentru chelner că vă veți întoarce. Aceasta este, de asemenea, o considerație pentru ceilalți meseni care nu vor trebui să se uite la șervețelul tău murdar pe masă! La încheierea mesei, așezați șervețelul parțial închisă, nu mototolit, în stânga farfuriei. Chiar și un șervețel de hârtie nu ar trebui să fie mototolit și aruncat în farfurie.

2. Care este apa mea, farfuria de pâine și șervețelul meu ???

Dacă vă amintiți: lichidele pe dreapta, solidele în stânga, nu veți mânca pâinea altcuiva din nou! Asta e ceașca de cafea în partea dreaptă a farfuriei, iar farfuria ta de pâine pe stânga!

3. Odată ce argintăria este preluată de pe masă nu atinge din nou masa. Puneți-o pe marginea exterioară a farfuriei între mușcături, dar niciodată nu puneți furculița jumate pe masă și jumate în farfurie.

4. Cand se începe - în adunări de șase sau mai putine persoane, începeși să mânancați numai după ce toată lumea este servită. Pentru grupuri mai mari, cum ar fi banchete, se obișnuiește să se înceapă după ce patru sau cinci persoane au fost servite, sau permisiunea este acordată de cele care nu sunt încă deservite.

5. Pâinea și chiflele sunt rupte în bucăți mici și untul se intinde pe fiecare mușcătură în timp ce mâncați. Nu utilizați niciodată un cuțit pentru a tăia pâinea, nici untul întreg pe felie dintr-o dată!

6. Vasele sunt trecute de la stânga la dreapta. Când un chelner vă servește, mâncareea va fi prezentată pe stânga, iar vasul va fi eliminat din partea dreaptă atunci când ați terminat.

7. Sarea și piperul sunt mereu trecute împreună, chiar dacă cineva vă cere doar sare. Acestea sunt considerate "căsătorite" în cercurile de luat masa corespunzătoare.

8. Țineți paharul de picior! Acest lucru este de a preveni băuturile refrigerate, cum ar fi vinul alb să se încălzească în mână.

9. Când ați terminat cu fiecare fel de cuțit, (lama se întoarse spre interior) și furculița ar trebui plasate unul lângă celălalt pe farfurie pe diagonală de la stânga spre dreapta. Acesta este un semnal pentru chelner ca ați terminat. Și nu împingeți farfurie departe de dvs. sau altfel rearanja vasele din poziția lor, atunci când ați terminat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu