miercuri, 10 iunie 2015

Codul bunelor maniere - Salutul


Bunele maniere sunt un lucru important de învățat. Acționând adecvat într-un mod care este acceptat din punct de vedere social și respectuos, afișare respect, grijă și considerație pentru ceilalți. Bunele maniere vă pot ajuta să aveți relații mai bune cu persoanele pe care le cunoașteți, și cu cele pe care le veți întâlni. 

Ne place sau nu, suntem predispusi la a-i judeca si selecta pe cei din jur, asa ca este esential sa stii codul bunelor maniere referitor la prima noastra interactiune cu ceilalti: salutul!

Reguli de bază:

- -se salută cu „Bună dimineaţa” până la ora 11 a zilei, cu „Bună ziua” după ora 11 a zilei, până la lăsarea serii, şi cu „Bună seara” după lăsarea serii.
- barbatul salută primul o femeie, chiar dacă aceasta este mai tânără decât el
- tânărul sau tânăra îi salută pe cei mult mai în vârstă
- nou-venitul, pe cei care sunt deja adunaţi
- superiorul, pe inferior (dacă inferiorul e femeie, primul va saluta tot bărbatul; directorului general nu-i va scădea popularitatea, ci, dimpotrivă, dacă va saluta el primul femeia de serviciu)
- este obligatoriu răspunsul la orice salut. A refuza să răspunzi înseamnă o jignire gravă pentru persoana care a adresat salutul.
- este interzis unui barbat sa intinda mana unei tinere sau unei femei!
-  niciodata cineva mai tanar nu intinde mana celui mai in varsta decat el sau cuiva mai mare in rang. Daca esti intr-o situatie care nu este prezentata aici, gandeste prin excludere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu