luni, 30 martie 2015

Codul bunelor maniere cand utilizăm telefonul mobil


Bunele maniere când folosim telefonul mobil sunt similare cu curtoazia comună. Conversațiile și schimburile de text au tendinta de a distrage atenția oamenilor de la ceea ce se întâmplă în fața lor. Utilizatorii de telefoane mobile ar trebui să fie atenți, politicoși și să respecte oamenii din jurul lor.
Folosirea telefonului mobil este o problemă dezbătută deja de ani buni, de când acest dispozitiv a intrat în viaţa noastră, însoţindu-ne permanent, şi pe stradă, şi la serviciu, până şi în dormitor.Folosirea telefonului mobil este o problemă dezbătută deja de ani buni, de când acest dispozitiv a intrat în viaţa noastră, însoţindu-ne permanent, şi pe stradă, şi la serviciu, până şi în dormitor.

Identificarea. Fie că răspundem sau apelăm pe cineva, suntem obligați să ne prezentăm. În mediul business companiile au propriile reguli în privința etichetei la telefon. 

Volumul soneriei este o alta chestiune importanta. Din fericire, exista mai multe profile pe care le poti seta in functie de locatia in care te afli. Personalizeaza profilurile care ti se potrivesc (normal, birou, afara, silent) cu sonerii adecvate situatiilor respective. Daca nu ai rabdare sa modifici setarile la toate profilurile, tine minte ca exista intotdeauna optiunea "vibratii". Foloseste-o cu incredere cand nu vrei sa iti sune telefonul.

Nu vorbiți la telefon cand aveți musafiri. Dacă este o scurtă conversaţie, vorbiţi, după care vă cereţi scuze, însă este inadmisibil să purtaţi o lungă conversaţie telefonică de faţă cu musafirii.

Nu țipa. In medie, o persoana vorbește de trei ori mai tare la telefon decât o face într-o conversație față-în-față. Întotdeauna să fiți conștienți de volum.

Nu ignora zone universale linistite, cum ar fi teatru, biserica, biblioteca și funeralii.

Încheierea. Nu închidem conversația fără a ne lua rămas bun. Chiar dacă am greșit numărul, este nepoliticos să nu ne scuzăm și să nu salutăm înainte de a închide. Vom spune : “Vă rog să mă scuzați. O seară bună!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu